Бившият автомобилен състезател Димитър Илиев обяви в профила си във фейсбук,

...
Бившият автомобилен състезател Димитър Илиев обяви в профила си във фейсбук,
Коментари Харесай

Осемкратен рали шампион на България влиза в политиката

 Бившият авто играч Димитър Илиев разгласи в профила си във фейсбук, че се влиза в политиката. Той ще бъде лидер на листата на " Продължавамe смяната " в Кърджали. Ето какво написа в профила си във фейсбук осемкратният шампион в българския рали шампионат. 

Скъпи другари, станах на 46 години и ще ви излъжа, в случай че ви кажа, че съм удовлетворен от обстановката в България.

Ще ви излъжа, в случай че кажа, че съм се примирил с несправедливостта и с разрухата, с безхаберието и корупцията, която е заразила и разболяла целия ни обществено-политически организъм, и която, сходно на тежко протичаща КОВИД зараза, е сложила обществото ни на изкуствено дишане. Както в пандемията, по този начин и в политиката има “вирусоносители ", които заразяват политическото ни тяло, а следствията са не с месеци, а с години и десетилетия.

И също като ковид, който непрестанно мутира в нови разновидности, с цел да може да се популяризира, по този начин и тези политически " вирусоносители “ си трансформират формата и типа, методите и приказките, промъкват се отсам и оттова, поразяват разнообразни системи и вършат всичко единствено и единствено да оцелеят и да продължат да заразяват. Политическите вируси разчитат, че измъченият и постоянно лъган народ дотам е изгубил преценката си и доверието си във всичко, обвързвано с страната, че ще се откаже да търси политическа имунизация. Обратното - ще се уплаши и ще я заобикаля по този начин, както заобикаля и здравната ваксинация…

Ще ви излъжа, в случай че ви кажа, че не се запитвам дали аз самият направих задоволително, или съм следващият мрънкалник. Отдавах се на доста благородни дела, помагах на доста хора и това ненапълно потискаше възприятието ми на политическа беззащитност, чувството, че блатото е толкоз огромно, а аз - толкоз дребен, че безусловно нищо не зависи от мен.

Но в действителност зависи. Човек не може да промени живота на всички, само че може да промени живота на няколко, които - откакто са получили - на собствен ред да дават и да трансформират непознати животи. Блатото няма да изчезне изведнъж, само че може да бъде пресушено малко по малко, като всяка идната стъпка става по-голяма, по-важна и по-задружна.

Знаете ли, в моя спорт най-големият зложелател е страхът и неувереността. Уплашиш ли се, разколебаеш ли се - ще катстрофираш. Често си мисля, че и за народите няма по-голям зложелател от страха. От десетилетия нашият държавен “автомобил " се кара от водачи, които летят по нанадолнището без да знаят по какъв начин се държи кормилото.

Ако пък знаят, незаконният им разум и алчността им са толкоз мощни, че вместо да изберат добър маршрут и да ни превозят безвредно от точка А до точка Б, те избират да откраднат първо горивото, след това аварийна гума, акумулатора, а най-после са подготвени да разглобят мотора и да го разпродадат на части. А ние плахо си кротуваме, тъй като не подозираме, че - за разлика от колите - страните рядко катастрофират изненадващо и ненадейно, с пронизителен тропот. Не, в страните се случват доста дребни произшествия, които водят незабелязано към огромната злополука. Започва се с щета в морала, след това се поврежда справедливостта, оттова повредите се популяризират.

Ще ви излъжа, в случай че ви кажа, че бъдещето ни е безвредно и несъмнено. То е тъкмо толкоз безвредно и несъмнено, колкото са и нашите пътища. Но не би трябвало да стопираме да се опитваме да променим и пътищата, и водачите. Не би трябвало да се отхвърляме. Трябва да ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА.

Но защото аз в никакъв случай не неистина, няма да го направя и в този момент! Скъпи другари, след поканата на моят добър другар Иван Христанов, взех решение да се включа в придвижването " Продължаваме Промяната ". Вече никой не има вяра на обещания и все пак аз желая да направя едно обещание… Не на вас, другари, а на себе си… Искам да си обещая, че ще запазя това, което е целият ми живот, това, което е най-ценно за мен. Името ми. Искам да си обещая, че, нагазвайки в блатото, вонята може да ме опръска и изцапа, само че името си ще вардя чисто до дъно. След диалози с и, одобрих да съм лидер на листата на “Продължаваме смяната " в Кърджали, а в листата за Перник ще съм на четвърто място.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР